Terug naar vorige pagina

Gebitsreiniging bij de hond

Gebitsproblemen bij de hond komen veel voor. Maar liefst vier van de vijf honden boven de drie jaar hebben gebitsproblemen. De eerste klachten zijn vaak dat de hond een onaangename lucht bij zijn bek heeft. De hond heeft daarentegen dan al veel langer (pijn) klachten. Daarom is een goede gebitsreiniging hond zeer belangrijk.

Hoe herken je gebitsproblemen

  • De hond heeft een slechte adem.
  • De hond eet minder enthousiast en laat harde brokken liggen. Zelfs is duidelijk pijn bij het eten waar te nemen.
  • De hond heeft een bruine aanslag op de tanden en/of kiezen.

Hieronder foto’s voor en na de gebitsbehandeling.

foto-van-voor-en-na-gebitsreiniging-hond

Veel problemen kunnen voorkomen worden door het “onderhouden” van het gebit. Dat kan door middel van voeding, kauwstaven, vetaquadent (vloeistof door het water), etc. Het meest effectieve is nog altijd het poetsen van de tanden. Heeft uw hond echter al klachten, dan zou dit beoordeeld moeten worden door een dierenarts. Heeft de hond al extreem veel tandsteen dan is gebitssanering noodzakelijk.

Het gebit van de hond

Onderstaande afbeelding geeft het gebit van de hond weer.

schematische-tekening-gebit-van-de-hond

Gebitsreiniging

Al onze praktijken beschikken over apparatuur om een gebitsreiniging uit te kunnen voeren. Uw dier moet voor een gebitsreiniging wel onder narcose. Wanneer u uw dier brengt, zal de dierenarts uw dier nog even helemaal nakijken. Als alles in orde is wordt de narcose klaar gemaakt en via de ader toegediend aan uw huisdier. Uw huisdier zal binnen enkele minuten in slaap vallen. Met een speciaal apparaat wordt het tandsteen verwijderd van het gebit. Eventuele losse elementen worden getrokken. Na het trekken van kiezen kan het zijn dat uw dier nog een pijnstiller krijgt, antibiotica is meestal niet nodig. Na de behandeling wordt uw dier naar de recovery gebracht. Hier kan hij rustig wakker worden en wordt hij door de assistente in de gaten gehouden. Als uw dier goed wakker is en weer kan lopen, mag hij weer mee naar huis.

man-houdt-hond-vast-gebitsreiniging

BEL, MAIL OF KOM LANGS

Contact opnemen met ons

info@dacstaphorst.nl

MAIL ONS

Achthoevenweg 10
7951 SK Staphorst

Kom langs op afspraak

MA T/M VR: 08:00 tot 18:00 uur

ZA: 08:00 TOT 12:00 UUR

ZO: GESLOTEN

maak eenvoudig je afspraak met deze QR code!

maak eenvoudig je afspraak met deze QR code!

0522 462 929

BEL ONS