Terug naar vorige pagina

Overgewicht bij de hond

Overgewicht is een veel voorkomend probleem bij huisdieren. Onderzoek wijst uit dat 25% tot 50% van de huisdieren te kampen heeft met overgewicht. Daarom hebben wij het Weight Care programma opgezet.

Overgewicht is schadelijk

Overgewicht kan schadelijke gevolgen hebben zowel voor mens als dier. Wij moeten dan denken aan overbelasting van de gewrichten, stofwisselingsziekten zoals suikerziekte en hart problemen. Net zoals bij mensen garandeert een verandering van dieet niet altijd een permanent resultaat (het ‘jojo’-effect). Vaak is het noodzakelijk gewoontes en levensstijl te veranderen. Als u uw dier zelf wilt laten afvallen, duurt het vaak erg lang voordat u resultaat ziet en raakt u uw motivatie kwijt. Wij kunnen u hierbij helpen. Onderstaand geven wij nuttige tips om uw huisdier meer in beweging te krijgen. Daarnaast kunt u mee doen met uw huisdier aan het weight care programma. Zo valt uw huisdier op een verantwoordelijke manier af, onder begeleiding van een assistente.

Tips voor meer beweging

Geef uw huisdier, verdeeld over de hele dag, kleine porties eten. Zo kan het huisdier zich niet overeten en blijft de spijsvertering op gang. Daarnaast kunt u ook de voederbakjes boven aan de trap zetten. Als uw huisdier dan wil eten, moeten ze eerst naar boven lopen.
Gooi, ‘s avonds als uw voor de tv zit, enkele brokjes door de kamer heen. Het liefste per brokje. Zo moet uw hond of kat zoeken naar het eten.
Weeg ‘s ochtends de totale hoeveelheid brokjes af wat uw huisdier die dag mag hebben. Doe dit in een afgesloten bakje. Want hierbij geldt op = op. Op deze manier wordt er minder gevoerd.

Laat uw huisdier in het algemeen meer bewegen door te spelen, te wandelen, etc. Voor honden is het zwemmen in de zomer ook een goede beweging.

overgwicht-hond-rent-over-grasveld.jpg

BEL, MAIL OF KOM LANGS

Contact opnemen met ons

info@dacstaphorst.nl

MAIL ONS

Achthoevenweg 10
7951 SK Staphorst

Kom langs op afspraak

MA T/M VR: 08:00 tot 18:00 uur

ZA: 08:00 TOT 12:00 UUR

ZO: GESLOTEN

maak eenvoudig je afspraak met deze QR code!

maak eenvoudig je afspraak met deze QR code!

0522 462 929

BEL ONS