Terug naar vorige pagina

Stalanalyse bij rundvee

Binnen Dierenartsencombinatie Staphorst – IJhorst – Rouveen zijn we steeds op zoek naar nieuwe methodes om te beoordelen of uw stal kan worden geoptimaliseerd.

Vraagt u zich af of uw ligboxen op de juiste manier staan afgesteld of bent u nieuwsgierig waarom koeien juist een bepaald gedeelte van de stal minder benutten? Wij hebben de oplossing, het gedrag van de koppel geeft hierover namelijk een stuk meer informatie.

Lig gedrag van koeien

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op het lig gedrag van koeien. De afstelling van de ligboxen en de kwaliteit van het ligbed zijn belangrijk. Ook overbezetting of klimaat in de stal spelen een rol. Daarnaast kan het een handig instrument zijn om er bijvoorbeeld achter te komen waarom de vaarzen of juist de oudere kalfskoeien achter blijven in productie. Uit onderzoek blijkt dat elk uur dat een koe extra ligt zich vertaalt in 0,9-1,6 kilogram meer melk per dag.

De ervaring is dat het niet alleen leuk is om op deze manier naar uw veestapel te kijken, maar dat er vaak door enkele simpele aanpassingen best wel verbetering mogelijk is in het comfort en welzijn van de koeien.

Een camera in de stal

Om het gedrag van uw veestapel te analyseren plaatsen we een camera in uw stal. Door deze beelden te bekijken en te analyseren kunnen we zaken als eet- en liggedrag inzichtelijk maken en daarmee helpen om uw stal te optimaliseren voor uw koeien.

dit-is-een-stappenteller-camera

Camera

Heeft u vragen of bent u benieuwd of uw stal verbeterd kan worden, neem dan gerust contact met ons op!

koeien-in-de-wei-dac-staphorst

BEL, MAIL OF KOM LANGS

Contact opnemen met ons

info@dacstaphorst.nl

MAIL ONS

Achthoevenweg 10
7951 SK Staphorst

Kom langs op afspraak

MA T/M VR: 08:00 tot 18:00 uur

ZA: 08:00 TOT 12:00 UUR

ZO: GESLOTEN

maak eenvoudig je afspraak met deze QR code!

maak eenvoudig je afspraak met deze QR code!

0522 462 929

BEL ONS